XXI Македонска олимпијада по информатика

20 April, 2017, 11:03

На 21-22.04, во организација на Здружението на информатичарите на Македонија, ќе се одржи XXI Македонската олимпијада по информатика.


НЛБ Hackathon

19 April, 2017, 13:39

Од 22-ри до 23-ти април во просториите на НЛБ банка АД Скопје се организра прв екстерен хакатон НЛБ Hackathon.

НЛБ Hackathon е викенд настан во организација на Valoso Hub, каде што тимови на програмери ќе работат на иновативни решениија за НЛБ банка АД Скопје.


Саем за вработување и пракса „Контакт 2017“

18 April, 2017, 13:36

Саемот за вработување и пракса „Контакт 2017“ е отворен за сите студенти на УКИМ на кои им нуди можност да си ги подобрат своите меки вештини, да се запознаат со кариерните можности и актуелните побарувања.


Покането предавање од Farhan Shahid од Allocate Software

14 April, 2017, 11:10


Успешно заврши конференцијата CiiT 2017

13 April, 2017, 13:01

Во периодот од 7-ми до 9-ти април во Маврово се одржа 14-тата интернационална конференција за информатика и информатички технологии (CiiT 2017) организирана од Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ).


Дроновите на ФИНКИ атракција на Oтворениот ден на УКИМ

06 April, 2017, 21:12

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) под мотото „Дојди, научи, создај!" успешно ги претстави своите студиски програми на отворениот ден при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. 


Практикантска програма „Отвори врата“

04 April, 2017, 13:02

Компаниите членки на АмЧам Македонија нудат бројни практикантски места за високо мотивирани студенти од домаќинства со ниски примања. Во 2016 год.


ФИНКИ домаќин на 28-от Државен натпревар по информатика

01 April, 2017, 19:38

Во организација на Здружението на информатичари на Македонија денеска на ФИНКИ се одржа 28-от Државен натпревар по информатика.


Одбележан шестиот роденден на ФИНКИ

01 April, 2017, 11:57

На 30-ти март, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – Скопје (ФИНКИ) го  одбележа својот шести роденден. На свеченоста  им беа врачени награди на најдобрите студенти со средна оценка над 9,5.


Отворен ден на УКИМ

28 March, 2017, 21:41

На 6.4.2017 година (четврток) од 10:00 до 16:00 часот се организира отворен ден на Универзитетот Св Кирил и Методиј“.