ИАЕСТЕ Надворешен конкурс за аплицирање на стручни пракси

22 February, 2017, 19:51


Покането предавање од Елена Арсевска, PhD

20 February, 2017, 16:24

ФИНКИ, ФЕИТ, ИЕЕЕ одделите  за компјутери и здружената секција за обработка на сигнали и инженерство во медицината и биологјата во понеделник, 27.02.2017, од 12 до 13 часот во амфитеатарот на ФИНКИ организираат покането предавање на тема "Elaboration of a semi-


Students Lightning Talk Challenge

09 February, 2017, 13:35

 


IEEE Student Challenge

09 February, 2017, 13:10

screen_shot_2017-02-09_at_1.09.46_pm.png


Настан во Сеавус Инкубатор

31 Јануари, 2017, 16:35


Hash Code 2017 организиран од Google

31 Јануари, 2017, 11:54

Во февруари ќе се одржи Hash code, натпревар во програмирање креиран од Google. Во овој натпревар, тимовите имаат задача да решат алгоритамски п


Tech session #20 на ФИНКИ

24 Јануари, 2017, 15:46

На 25-ти јануари (среда) со почеток во 18.15 часот, во амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи настанот Tech session #20.


Global Game Jam Македонија на ФИНКИ од 20-ти до 22-ри јануари

18 Јануари, 2017, 13:23

Global Game Jam е најголемиот интернационален настан за креирање  и правење на игри кој се одржува еднаш годишно, истовремено на голем број локации низ целиот свет во вид на 48­ часовен маратон.


Продолжен е рокот за пријавување на Натпреварот за изработка на мобилна апликација во рамките на националната кампања „Информирај се СЕГА!“

20 December, 2016, 14:43

Во рамките на Националната кампања „Информирај се СЕГА!“ Коалиција СЕГА со  Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенцијата за Млади и Спорт (АМС) и со Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство организираа