Работилници во склоп на проектот „Истражувачка платформа (testbed) за висока достапност на интернет поврзување“

07 November, 2016, 15:13

Во рамките на проектот на ФИНКИ „Истражувачка платформа (testbed) за висока достапност на интернет поврзување“ се организираат две работилници на тема:

- IPv6-Future of the Internet
- Internet Development:  Cooperation, Security & Network Operator Groups (NOGs)
 


TEDx настан на ФИНКИ

03 November, 2016, 0:08

На 05.11.2016 (сабота) од 13:30 до 19:00 часот во просториите на ФИНКИ ќе се одржи TEDxCERN Live Broadcast @ TEDxSeptemvriskaSesijaSalon на тема „Ripples of Curiosity”.


Покането предавање од Александру Николин, Романија

01 November, 2016, 21:38


Повик на тема "Еден поинаков ден во Скопје"

27 October, 2016, 12:52

Град Скопје објавува повик на тема Еден Поинаков ден во Скопје.


Стипендии за студентите на ФИНКИ од СЕМОС Едукација

26 October, 2016, 17:11

Центарот за компјутерска обука, СЕМОС Едукација, нуди last minute понуда за стипендии за студентите на ФИНКИ за дел од своите курсеви.


Продолжување на крајниот рок за пријава за „Скопски автобуски хакатон“

25 October, 2016, 17:19

Заради вклучување на „Скопски автобуски хакатон“ во шеесет и вториот (UITP) Глобален самит за јавен транспорт 2017 на кој ќе се организира глобален хакатон натпревар и значајните измени во наградата за победникот како и дополнителните активности и значајни информации за спроведување на хакатонот,


Саем на студии во Франција

23 October, 2016, 19:34

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје организираат Саем на студии во Франција кој ќе се одржи во четврток, 27-ми октомври 2016, во Националната и универзитетска библиотека во Скопје.


Курсеви CISCO CCNA

21 October, 2016, 9:57

Курсевите CISCO CCNA (CCNA1 R&S - Introduction to Networks) почнуваат од вторник, 25.10.2016 во 16ч. во просторија 115 на Финки. 


Настан со Glen Mehn од Неста

19 October, 2016, 10:19

Во четврток во 17.30 во Social Innovation Hub ќе се одржи настан на кој ќе присуствува Glen Mehn (Head of Development Innovation во Неста). Неста е една од најпознатите иновациски фондации во Велика Британија. 


Поканети предавања

17 October, 2016, 19:26

На 20.10.2016 (четврток) во 13.30 и во 14.30 часот во Барака 1 ќе се одржат две поканети предавања од професори од Институтот за математика и информатика во Софија. Првото предавање на тема "Exceedance-type tests" ќе го одржи проф.