Предавање Language Networks

27 April, 2016, 13:20

Во четврток (5.5.2016 год.) во 14:00 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање на тема "Language Networks". Предавањето ќе го одржи вонр. проф.Сандра Мартинчиќ- Ипшиќ од Универзитетот во Ријека, Хрватска. 


Предавање - Aml applications in healthcare domain

26 April, 2016, 19:08

Почитувани колеги и студенти,


Предавање CodeFu tips & tricks

26 April, 2016, 13:05

На ден 27.04.2016, во Амфитеатарот на ФИНКИ со почеток во 15:00 ќе се одржи предавање од организаторите на codefu.mk: Александар Ников и Јордан Паликрушев.


Студенти од ФИНКИ победници на Codefest 2016

18 April, 2016, 10:41

Во конкуренција од 35 тима, тимот DreamКillers составен од Христиан Илиоски, Никола Кусибојоски, Симеон Здравески и Васко Теохаров (студенти на ФИНКИ) го освоија првото место на овогодинешниот 32-часовен маратон во програмирање Codefest Marathon под мотото "Challen


ФИНКИ партнер и учесник на Codefest

17 April, 2016, 13:41

Во периодот од 15ти до 17ти април во хотел Инекс Горица во Охрид се одржа четвртио


Отворен ден на УКИМ

13 April, 2016, 15:43

На 15.4.2016 година (петок) од  10:00 до 17:00 часот се организира отворен ден на Универзитетот Св Кирил и Методиј“.


Конкурс - Kлиматски предизвик

13 April, 2016, 11:26

Во петок, 15 април, 2016 година, со почеток во 12 часот, во центарот за социјални иновации на Факултетот за  информатички науки и компјутерско инженерство ќе се одржи прес конференција за означување на почетокот на Kлиматскиот предизвик отворен за сите граѓани на Македонија – Пак Од Тебе Зависи.


Покането предавање

12 April, 2016, 13:07

Во среда (13.4) во 12:00 часот, во амфитеатарот на ФИНКИ, во склоп на предметот Роботика ќе се одржи предавање на тема “Perception and navigation for robotics”. Предавањето ќе го одржи проф.Mikael ”Micke” Ekström од Универзитетот  Mälardalen од Шведска.


Веб конференции DLR ROSETTA-PHILAE MISSION

11 April, 2016, 15:22

Германскиот воздухопловен центар ги поканува заинтересираните студенти да земат учество на веб конференциите DLR ROSETTA-PHILAE MISSION International Web Conferences for Schools and Universities.


TEDxSalon настан

09 April, 2016, 14:52

На ден 13.04.2016 (