Предавање на проф. д-р Смиле Марковски

09 April, 2016, 10:25

Во четврток, 14.04.2016, во 12:00 во просторија 203 (ТМФ), проф. д-р Смиле Марковски ќе одржи предавање на тема "Probabilistic groupoids".


Skopje2WEB - веб дизaјн работилница

08 April, 2016, 16:03

Во тек на април 2016 година, во организација на Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство (ФИНКИ), а поддржано од Град Скопје, започнува тридневна работилница за веб дизајн.


Code App, Level Up

08 April, 2016, 14:49

Покажи ги своите дизајнерски и програмерски вештини и креирај своја блог платформа!

 

Задоволство ни е да го претставиме третото издание на Code App, Level Up, организирано од ЕЕСТЕК ЛК Скопје!


Студентски натпревар - "Building the internet of people"

06 April, 2016, 19:20

GÉANT ги поканува студентите да учествуваат во предизвикот на тема на овогодинешната конференција


Стипендии за студии во Франција

06 April, 2016, 18:50

Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер или Докторат


Одбележан петтиот роденден на ФИНКИ

31 March, 2016, 14:49

Вчера (30.03.2016), во Драмскиот театар беше одржана церемонија по повод петтиот роденден на ФИНКИ. На церемонијата беа доделени дипломи на дипломираните и магистираните студенти од 2015 година кои студиите ги завршиле на ФИНКИ.


Втора Еду конференција

30 March, 2016, 10:06

Втората едуконференција на наставници и информатичари 2016, во организација на здружението Пријатели на образованието, а поддржана од ФИНКИ, ќе се одржи од 1 до 3 април 2016 година и ќе биде наменета за наставници и студенти – идни наставници, со цел да им помогне во развивањето и подобрувањето н


TEDx настан на ФИНКИ

27 March, 2016, 17:20

На 30.03.2016 (среда), во 19.00 во просториите на ФИНКИ, односно во Регионалниот центар за социјални иновации на ФИНКИ во Скопје ќе се оддржи вториот од серијата шест  TEDxSeptemvriskaSesijaSalon  настани на тема


Codeference во склоп на Codefest

27 March, 2016, 16:56

Во склоп на Codefest кој ќе се одржи по 4-ти пат во Охрид оваа година од 15ти - 17ти април се организира конференција Codeference.  


Саем за вработување и пракса

27 March, 2016, 16:05

Во периодот од 4-ти до 6-ти април традиционално на техничкиот кампус при УКИМ ќе се одржи саемот за вработување и пракса - КОНТАКТ. И оваа година ФИНКИ е дел од настанот.

 

Цели на настанот:

 

► Да воспостави контакт помеѓу компаниите и студентите;