Денес, 28 ноември, во 13 часот во дирекцијата на Македонски Телеком (сала Атриум,10ти спрат), ќе се одржи работилница за презентација на ,,Blockchain" технологијата. 

Истата се одржува за прв пат во Македонија. Ќе презентира г-дин Алан Турлоу, познат експерт од ,,IBM Government solutions".

,,Blockchain" е технологија од новата генерација на трансакциски апликации, кои наоѓаат примена во широк спектар на бизнис апликации.

Ве покануваме да присуствувате.

1