Студентската организација ЕЕСТЕК во склоп на својот проект наречен ЕЕСТЕК Академија организира 4-ти модул посветен на 3D анимација.  

Модулот ќе се одржи од 3-ти до 13-ти април во просториите на ФИНКИ и истиот ќе биде реализиран преку 5 предавања и вежби. Настанот ќе брои 30 учесници од техничкиот кампус, кои ќе работат на технологии од стручен карактер и со помош на професионалци и експерти од областа ќе се запознаат повеќе со темата.  Студентите ќе работат во програмот “Maya” и ќе научат да го користат на понапредно ниво, а крајниот продукт ќе биде анимиран лик кој ќе го сработат партиципантите самостојно. 

Секој од учесниците ќе добие диплома како знак на признание за својата партиципација, а дел или целата анимација која ќе се сработи за време на настанот, може да се употреби како завршен проект по предметот Компјутерска анимација.

Се повикуваат заинтересираните студенти да аплицираат на следниов линк.

Повеќе информации за настанот и за агендата може да погледнете на следниот линк.

 

10258788_547878565381437_6034524911068441057_o.jpg

 

0