Во организација на CSIRT-от на ФИНКИ, во четврток, 23.11.2017 година со почеток во 15:00 часот, во АМФ на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање од Ева Танаскоска на тема: Targeting the Weakest Link in the Security Chain. 
 
Ева Танаскоска е Offensive Security Certified Professional (OSCP), дипломиран инженер по мрежни технологии на ФИНКИ и специјалист за сајбер безбедност во Fox-IT, со експертиза во пенетрациско тестирање на интерни мрежи, безжични мрежи, веб апликации и red teaming. Покрај нејзината улога како етички хакер, Ева предава сајбер безбедност во Fox Academy и врши истражувања во областа на форензика. 
 
0