И оваа година Шпаркасе Банка Македонија и Штаермеркише Шпаркасе Грац во соработка со 4 Универзитети во Р. Австрија: “University of Graz“,“University of Music and Performing Arts Graz“, “Graz University of Technology“, “Montanuniversität Leoben“, ја промовираат програмата за избор на најдобрите студенти од Р. Македонија кои можат да станат дел од програмата “Best of South East” 2018/2019 година, односно да аплицираат за стипендија за покривање на 1 годишно студирање на овие универзитети.

Повеќе информации околку известувањето за промоцијата може да ги најдете на следниот линк.

Подетални информации студентите можат да добијат на 02/3200-593 и на веб страната на Банката.

За студентите од технички факултети (максимум 2 места): Партнер - Technical University of Graz. Пријавувањето трае до 12.12.2017 г. Повеќе информации на следниот линк.

screen_shot_2017-11-21_at_1.38.07_pm.png

 

0