ФИНКИ во соработка со компанијата Kiwi.com организира работилница која ќе покрие теми од DevOps полето и реалните предизвици и решенија кои ги носи платформата Kiwi.com. На работилницата ќе се презентираат најнови технологии кои се користат во индустријата од страна на програмери и DevOps инженери. Презентери ќе бидат главниот на DevOps тимот Tomáš Fedor, главниот на платформата Stanislav Komanec и DevOps инженерот Adam Janiš. ФИНКИ ги поканува сите заинтересирани студенти да се пријават на работилницата, бројот на учесници е ограничен од расположливиот број на работни места во лабораторијата.

Исто така, ФИНКИ и Kiwi.com покануваат студенти да се пријават на настанот Weekend in the cloud што ќе се одржува во Брно од 18ти до 20ти мај. Превозот и престојот за избраните апликанти ќе биде целосно покриен од организаторите.

Пријава на работилницата: Пријава

Локација: Амфитеатар на ФИНКИ и Лабораторија 138

Датум:14.05.2018

Почеток: 14:00

Агенда на работилницата:

14:00 - 15:00 (ФИНКИ Амф) -  DevOps in Kiwi.com од главниот на DevOps тимот Tomáš Fedor

15:00 - 16:00 (ФИНКИ Амф) - Kiwi.com in Zoo од главниот автор на платформата Zoo, Stanislav Komanec

16:00 - 19:00 (Лаб 138) - Terraform IaaC од главниот на DevOps тимот Tomáš Fedor и DevOps инженерот Adam Janiš

19:00 (Barbakan) - DevOps in drinks (https://goo.gl/maps/EeNoFtFLcfQ2)

 

1