Ве информираме дека од 29-31.05.2018 ќе се одржи вториот ФИНКИ ILT 2008#2, насочени кон споделување на знаења и искуства меѓу ИКТ компаниите.

Вториот по ред FINKI ILT ќе биде насочен кон споделување на искуствата во областа на DevOps. Компаниите, заедно со ФИНКИ ќе ги презентираат своите искуства во насока на автоматизацијата на процесите на развој, тестирање и продукциска околина, како и користењето на различните алатки и платформи.

Повеќе информации за настанот, како и пријавување за истот ќе најдете на http://ilt.finki.ukim.mk .

 

1