Во организација на групата Data Science Macedonia и со поддршка на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), како и одделите на македонската ИЕЕЕ секција за компјутери и за теорија на информации, на 08.11.2018 (четврток) со почеток во 18:00 часот, во амфитеатарот на ФИНКИ, ќе се одржи покането предавање на тема:

 

,,Deep Learning for Affective Computing and Human Activity Recognition

Предавач: Martin Gjoreski, Researcher, Department of Intelligent Systems, Jožef Stefan Institute, Ljubljana, Slovenia

Апстрактот и биографијата на предавачот се дадени подолу.

 

AttachmentSize
PDF icon gjoreskim-predavanje.pdf55.04 KB
0