Поради згоелемување на обемот на работа  Друштвото за телекомуникациски услуги Телесмарт Телеком ДОО Скопје има потреба од:

 

 

  1. Систем инженер-TCP/IP, за дизајн, имплементација, развој, одржување и конфигурација на јадрени оптички мрежи (Core Network), “edge” кориснички мрежи, конфигурација и сетирање на мрежна опрема.

Потребно e познавање на следните типови мрежна опрема: Cisco, Mikrotik, Zyxell, Trendnet, D-Link, linksys и слично. Мониторинг на мрежната инфраструктура со надградба и развој на нови оптички мрежи и технологии. BGP, OSPF, VPN, Виртуализација, Тунелирање, Антенски системи, Network troubleshooting, Wireless networks, Hotspot”

 

  1. Мрежен техничар -TCP/IP, за имплементација, одржување и конфигурација на јадрени оптички мрежи (Core Network), “edge” кориснички мрежи, конфигурација и сетирање на мрежна опрема.

Пожелно e познавање на следните типови мрежна опрема: Cisco, Mikrotik, Zyxell, Trendnet, D-Link, linksys и слично. Мониторинг на мрежната инфраструктура со имплементација на оптички и бежични мрежи.

 

Доколку имате желба за работа во нашата компанија испратете ја Вашата професионална биографија и писмо на намери на e-mail: emi.veskovska@telesmart.mk

Рок за пријавување најдоцна до 01.02.2019

Само одбраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

1