Yearly Edu Summit 2021 е четири дневен самит које организиран од страна на студенти за студенти, ќе се одржи онлајн на Teams ие комбинација од студенстки презентации и презентации од Мајкрософт експерти и експерти од индустријата. Почнува на 6ти Декември и трае до 9ти Декември, секој ден од 10:00 до 13:00 и 15:00 до 18:00 часот. Технички теми поврзани со Azure, Artificial Intelligence, Machine Learning, Office365, Teams, Visual Studio, .NET како и не технички теми и панели како пракса и вработување во Мајкрософт, како е да се стигне до Мicrosoft MVP (Most Valuable Professional) титулата и колку и како е признаена Мајкрософт сертификацијата и што поволности имаат самите студенти. За најактивните учесници секој ден ќе има Fundamentals и Role-based ваучери за полагање на Мајкрософт испитите по ваша желба.За учество е потребно да се регистрирате на следниов линк: https://aka.ms/yearlyedusummit Секој учесник ќе добие диплома за писуство на целиот настан. Агендата ќе биде објавана во текот на утрешниот ден. Линк до настанот: https://www.facebook.com/events/973743893238054

8.png

16.png

9.png

7.png

5.png

1