Имаме чест да Ви се пофалиме за големиот мајлстоун за Македонската асоцијација за развивање на игри МАГДА. Оваа година го продуцираме 10тиот Global Game Jam Македонија. Овој пат #ggjm22 трае од 26ти до 30ти јануари 2022 година.

За 10 години на Global Game Jam Македонија се сретнаа повеќе од 2200 професионални развивачи на игри и ентузијасти на кои им дадоа ветар во плеќи. Се направија 255 игри, а влеговме во првите 5 земји според изработени игри по глава на жител. Бевме меѓу првите 10 земји според број на учесници и сеуште сме една од најактивните и најбројните.

 

5to-mesto.png

Учеството е бесплатно, а распоредот на случувања за менторските сесии, презентациите од луѓето во индустријаа и сите други информации може да се добијат на фан страната на МАГДА - https://www.facebook.com/MAGDA.Macedonia. Тука исто така ќе бидат стримани и отворањето и затворањето на настанот.

Најважниот адут и бенефит од Гејм Џемови е колаборацијата, дружењето, запознавање на луѓе и истражувањето.

#ggjm е можеби единствениот момент кога сите оние кои развиваат или сакаат да развиваат игри немаат притисок од некој над нив, веќе започнат проект или нешто кое МОРААТ да го направат. На #ggjm се експериментира, испробува, креира. Затоа секој професионалец кој работи во индустријата за креирање и развивање на игри го препорачува гејм-џемањето како задолжителна лектира.

#ggjm е можеби единствениот момент кога сите оние кои развиваат или сакаат да развиваат игри немаат притисок од некој над нив, веќе започнат проект или нешто кое МОРААТ да го направат. На #ggjm се експериментира, испробува, креира. Затоа секој професионалец кој работи во индустријата за креирање и развивање на игри го препорачува гејм-џемањето како задолжителна лектира.

 

 

0