На 13ти април, среда во 18:00 часот со локација на Google Meet, Google Developers Group - Skopje го организираат третиот настан за годинава, “The power of hidden servers: Google Cloud Serverless Services”, приклучете за да научите нешто повеќе за тоа како работи  Google Cloud.

Говорник на настанот е Димитар Милевски софтвер инженер во Innovation, како и Google Cloud Specialist. Предавањето ќе ги опфати основните концепти на Cloud инфраструктурата, Google Cloud Run можностите, Докер, Кубернетис како и Serverless сервиси и примери на Google Cloud.

Во прилог Facebook евент и Meetup.

 

За GDG Скопје

GDG Skopje заедницата работи независно и волонтерски, и е отворена да поддржи иницијативи и остварува соработка со компании, организации и индивидуалци. Моменталните опции за да се приклучите на оваа група е како волонтер, поддржувач, спонзор, developer advocate или како учесник, а вашиот интерес може да го проследите на нивната фан страна на фејсбук.

post.jpg

1