Второто издание на Скопје Startup Weekend, кое е закажано за периодот од 11 – 13 ноември 2011 година, ќе се одржи на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, во организација на ПСМ Фондација.

Startup Weekend претставува 54 часовен настан за генерирање нови бизнис идеи кој овозможува вмрежување, информации за ресурси, се креираат тимови кои ја развиваат идејата и се подготвуват да ја реализираат. Мотото на Startup Weekend е: Изградете заедница. Основајте компании. Без разговор. Само акција.

За повеќе информации околу настанот, посетете ја официјалната веб страна на Скопје Startup Weekend.