Гете-институт Скопје со задоволство ве поканува на интерактивната изложба „Математика на допир!

Отворањето на Интерактивната изложба „Математика на допир ќе биде во четврток (04.10.2018) во просториите на Кинотека на Македонија.
Изложбата ќе имате можност да ја посетите до 31.10.2018.

Изложбата има интерактивен карактер и има за цел да го олесни изучувањето на оваа наука. „Математика на допир„ е погодна и интересна за секоја возраст.

Деталните информации за изложбата можете да ги најдете во прилог во PDF-документ.

 

ДокументГолемина на документ
PDF icon mathe_einladung.pdf365.81 KB
1