Pelagus-IT објавува огласи за вработување и за пракса. Во продолжение се деталите за огласите:

 

Локација: Скопје
Тип на работа: постојано (неопределено)

JAVA Web Developer

Потребни квалификации:
Би сакале да ни се придружат позитивни, високо мотивирани личности, со желба за личен напредок и дологорочна соработка, кои поседуваат што повеќе од следните знаења:
- познавање на back-end технологии и алатки: Java, Spring, JPA, Hibernate, Maven исл.
- познавање на Web сервиси (REST, SOAP), пожелно искуство од XML енкрипција
- познавање на front-end технологии: JavaScript, TypeScript, JQuery, Bootstrap, CSS, Angular, React, D3.js исл.
- познавање на релациски бази како Oracle, SQL Server и MySql
- пожелно искуство од развој на мобилни апликации
- најмалку 1 година работно искуство и универзитетска диплома или надоместливо работно искуство

Нудиме:
- компетитивна плата и динамично наградување
- пријатна работна околина
- брз професионален напредок
- работа на интернационални проекти од различни домени (паркинг, транспорт, логистика, e-commerce...)

Краток опис:
Pelagus IT, компанија со седиште во Словенија има потреба од двајца Web/Java програмери за вработување на неопределено време во канцеларијата за развој на софтвер во Скопје. Потребно е искуство од изработка на апликации базирани на JavaScript/TypeScript, MVC, Java EE, релациски бази на податоци и SOA технологии (SOAP/REST web сервиси).

Доколку сте заинтересирани испратете C.V. на: info@pelagus-it.com.
Избраните кандидати кои ги исполнуваат условите ке ги поканиме на разговор.

 

JAVA Web Developer - Практикант

Pelagus IT, компанија со седиште во Словенија распишува конкурс за двајца практиканти од областа Web/Java/Mobile програмирање, со можност за накнадно вработување во канцеларијата за развој на софтвер во Скопје.

Доколку сте заинтересирани испратете C.V. на: info@pelagus-it.com.
Избраните кандидати ке ги поканиме на разговор.

Би сакале да ни се придружат позитивни, високо мотивирани личности, со желба за личен напредок и дологорочна соработка, кои поседуваат што повеќе од следните знаења:
- back-end технологии и алатки: Java, Spring, JPA
- Web сервиси (REST, SOAP)
- front-end технологии: JavaScript, TypeScript, CSS исл.
- релациски бази како Oracle, SQL Server и MySql
- искуство од развој на мобилни апликации

Нудиме:
- пријатна работна околина
- менторски организирана работа со можност за широк техничен напредок
- работа на интернационални проекти од различни домени (паркинг, транспорт, логистика, e-commerce...)
- компетитивно наградување во зависност од напредокот и постигнатите резултати

 

1