Infinite Solutions е ИТ компанија која обезбедува консултантски услуги од областа на информатичката технологија, дизајн и развој на софтверски решенија, како и професионални услуги наменети главно за клиенти од странство.

Поради зголемување на обемот на работа, Инфините Солутионс (www.infinite.com.mk )  има потреба од кадар кој ќе работи на дизајн, развој и одржување на софтверски решенија за своите клиенти во Македонија и во странство. Најголемиот број на .net проекти во странство се наменети за клиенти од Ирска и Велика Британија.

Профилот на софтвер девелопер што ни е потребен е full-stack developer кој е во неговата последна година на студирање.

Предност имаат кандидатите кои веке работеле проекти во следните технологии:

 •           front-end развој:
 •          JavaScript - потребно
 •          jQuery - потребно
 •          HTML5 & CSS3 - потребно
 •          Bootstrap 3 - препорачливо – предност да се знае верзија 4
 •          Angular – предност да се знае
 •           back-end развој:
 •          ASP.NET MVC - потребно
 •          ASP.NET Core – предност да се знае
 •          MS SQL - потребно
 •          Entity Framework – многу препорачливо
 •          Web services (WCF) - препорачливо
 •          SignalR and SQL Dependency – предност да се знае
 •          Design principles (SOLID) and good practices (Inversion of Control, Unit of Work…) – предност

Доколку сте личност со свежи идеи која сака интересни и разновидни проекти,подготвена за нови предизвици, со познавање на технологиите со кои работиме, ве молиме да не контактирате на jobs@infinite.com.mk .

 

1