На 16.03.2018 во просториите на ФИНКИ се одржа настанот Digi Girlz. Целта на овој настан беше да ги поттикне и мотивира младите девојчиња за кодирање, програмирање, иновација во креирање и смислување на нови ИТ идеи. За време на настанот успешни жени од Македонија во ИТ бизнис сферата и вработените од Мајкрософт зборуваа  со младите за да ги запознаат со придобивките на ИТ професиите.

dsc_6527.jpg

dsc_6637.jpg

dsc_6495.jpg

0