Објавени се прелиминарни ранг листи за првиот уписен рок за академската 2019/2020 година.

Поднесувањето на приговор за прелиминарната ранг листа на пријавени кандидати во прв уписен рок ќе се врши од 04.09.2019 од 12:00 часот до 05.09.2019 до 12:00 часот.

Приговорите се доставуваат во 2 печатени и потпишани примероци на образец во службата за студентски прашања на ФИНКИ во зградата на ТМФ.

Сите кандидати кои НЕ се рангирани имаат можност да пополнат изјава за рангирање на Компјутерско инженерство - кофинансирање (единствената насока на која има слободни места). Изјавите ќе се примаат во службата за студентски прашања на ФИНКИ до четврток, 05.09.2018 година до 12 часот.