Во конкуренција на 80 учесници од 15 тима, студентите на ФИНКИ, Бобан Блажевски, Иван Стојановски и Стефан Стојковски кои го сочинуваа тимот на CABICO победија на овогодинешното издание на Startup Weekend Skopje. Настанот се одржа од 28ми до 30ти октомври во Скопје.Тимот на CABICO креираше мобилна платформа за брзо повикување или закажување на такси превоз во одреден временски период со можност за ride-sharing на такси превозот и без-готовинско плаќање. Платформата е креирана на Android и iOS, со посебни апликации за возачи и корисници.

img_8018.jpg

Им посакуваме успешна реализација на прототипот во продукт!

0