На 6-ти мај 2017 година (сабота)  на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство се одржа Отворен ден, на коj идните студенти имаа можност директно да се запознаат со можностите за студирање на Факултетот. 

Идните студенти го запознаа кампусот на ФИНКИ преку посета на просториите на ФИНКИ, суперкомпјутерот на ФИНКИ, а имаа и можност да присуствуваат на летање на дронови. Пред идните студенти свое обраќање имаше Деканот на ФИНКИ.

dji_0747.jpg

dji_0978.jpg

0