Гете-институт Скопје организира интерактивнста изложба Games und Politics (Игри и Политика) која ги прикажува видеоигрите како социјални изјави и уметнички објекти и истражува како видеоигрите низ игра го развиваат нивниот политички потенцијал. Посетителите стануваат гејмери и сами откриваат како делуваат игрите врз нив.online-pokana_04_fin-2.png

При отворањето на изложбата ќе има организирано нејзино разгледување и коментирање на игра, од страна на Кристијан Хубертс, научник за култура и медиуми од Германија.

Изложбата ќе се одржи во просториите на ФИНКИ од 7.2.2018 до 25.2.2018. Отворање на изложбата е во 18.00 часот на 07.02.2018. Повеќе детали може да погледнете на следниот линк или на официјалниот настан

 

0