Натпреварот во организација на Француски институт во Скопје - Institut français de Skopje вклучува мини-хакатон, наменет за студентите на информатички науки кои во групи по двајца (програмер и графички дизајнер) во рок од 8 часа, ќе работата на осмислување на нови стимулативни алатки за учење (апликации, дигитални игри, онлајн вежби, ...).

 Правилникот за учество може да го видите на следниот линк.

Уписите се вршат со пополнување на овој формулар, до 23-ти февруари 2018, краен рок.

Најдобрата екипа ќе добие вредни награди.

Натпреварот ќе се одржи на 6-ти март, а повеќе детали може да видите на официјалниот веб сајт

screen_shot_2018-02-17_at_4.27.52_pm.png

 

0