“Should you become a tester” е единечен настан од серијата настани организирани од Software Testing Community од Македонија, кој има за цел да ги информира студентите кои се заинтересирани да работат во областа на Тест Инженерство, да одговори на сите нивни прашања поврзани со оваа професија, со што би им помогнало околу нивните можни кариерни одлуки . Во соработка со ФИНКИ, настанот ќе се одржи на 18 Април во Барака 3.1, во 18:00 часот.
 

Деталите околу презентацијата и самиот настан може да се погледнат на следниот линк, или на настанот креиран Facebook.

 

1