На 05.11.2016 (сабота) од 13:30 до 19:00 часот во просториите на ФИНКИ ќе се одржи TEDxCERN Live Broadcast @ TEDxSeptemvriskaSesijaSalon на тема „Ripples of Curiosity”. Домаќин на настанот е Центарот за Социјални Иновации при ФИНКИ. Целта на настанот е да се овозможи на локалната заедница во живо да проследи еден од најзначајните TEDx настани на глобално ниво - 4-тото издание на ТEDxCERN, а притоа преку дискусија помеѓу учесниците да се развие дискусија за темите кои ќе бидат отворени во говорите одржани на TEDxCERN.

tedx_2_pic_4.jpg

Темата „Ripples of Curiosity“ ќе го отвори прашањето и ќе покрене дискусија за тоа дали е потребно вклучување на сите учесници од повеќе сфери и области на интерес во општествотo во процесот на изнаоѓање иновативни и креативни решенија кои би функционирале на нашето поднебје, со цел решавање на проблемите со кои се соочуваме во денешницата. 

Во прилог може да го погледнете и официјалното соопштение.

За присуство на настанот, сите заинтересирани е потребно да пополнат апликационен формулар поставен на следниот линк.

Учеството на настанот е бесплатно но бројот на учесници кои ќе бидат селектирани е ограничен на 30. Крајниот рок за аплицирање е 03.11.2016, 12:00 часот, пладне. 

Официјален Facebook event: Линк

ДокументГолемина на документ
PDF icon Соопштение461.54 KB
0