Business Simulator Challenge Day

15 March, 2016, 14:21

Во петок (18.03.2016) од 11ч.


Кампања Get Online Week 2016

15 March, 2016, 14:19

Во периодот од 14-ти до 20-ти март се одржува европската кампања за дигитална инклузија Get Online Week 2016. Кампањата има за цел да ја подигне јавната свест за можностите кои ги нуди дигиталната инклузија и да ги поттикне граѓаните да ги подобрат нивните дигитални вештини.


Codefest Маратон

15 March, 2016, 14:16

Од 15ти до 17ти април во хотел Инекс Горица во Охрид ќе се одржи интернационалниот технолошки настан Codefest Marathon.


Предавање на проф. Ирена Воденска

15 March, 2016, 14:15

Во понеделник, 7.3.2016 год., проф. Ирена Воденска, професор на Универзитетот во Бостон, ќе одржи предавање на тема “High Frequency Trading and Flash Crash Challenges for Regulators”.
 
 


Java талент програма на Seavus

15 March, 2016, 14:14

Софтверската компанија Сеавус објавува нов циклус обуки за Јава кои ќе започнат кон крајот на март 2016 г. во Скопје. Обуката, која е дел од Програмата за таленти на Сеавус, е наменета за дипломирани студенти или студенти на последна година на техничките факултети во земјава.


Стипендии за студирање во Русија

15 March, 2016, 14:11

Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија во соработка со Универзитетот „Св.


Зимска школа - Design thinking

15 March, 2016, 14:05

Што? - Зимска школа - Design thinking
 
Кога? - 27ми февруари до 5ти март
 
Каде? - Барака 1 (NOKIA)
 


Избор на најдобар дипломски труд

15 March, 2016, 14:03

Здружението ЕТАИ (Електроника Телекомуникации, Автоматика, Информатика) доделува ЕТАИ студентски награди за најдобар дипломски труд од горе наведените области за студентите на ФИНКИ кои дипломирале во 2015 година.

 


GOOGLE Your Future - Hackathon

15 March, 2016, 14:01

Државниот Универзитет од Тетово во соработка со  компанијата Google Inc. организира Hackathon, каде што студентите и компаниите од регионот ќе бидат во можност да се натпреваруваат со иновативни софтверски решенија!

 


Покана за летна академија

15 March, 2016, 13:55

Отворениот фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност (ORF-EE), имплементиран од страна на Германското друштво за интернационална соработка (GIZ), заедно со Енергетската Заедница од Виена, организираат Летна школа 2016.