Повик за волонтери – 3. издание на #WikiGap edit-a-thon

17 September, 2020, 12:26

Шведската амбасада, во соработка со канцеларијата на UN Women во Северна Македонија, во партнерство со НВОи од областа на граѓанскиот и женскиот активизам, независни експерт(к)и, и академската сфера, како и со поддршка на тимот на Споделено знаење - Викимедија Македонија (Википедија на македо


Слободни места за вториот уписен рок 2020/2021

14 September, 2020, 13:00

По завршувањето на првиот уписен рок на ФИНКИ, за сметка на рангираните пријавени кандидати кои не донесоа документи за запишување, останаа слободни места за вториот уписен рок на повеќето насоки и тоа:


НОВИ ПРОГРАМИ ЗА СТРУЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ НА ДИГИТАЛНИТЕ ВЕШТИНИ

18 July, 2020, 18:48

Предводени од потребите на дигиталниот свет, ФИНКИ започнува со програми за стручно и професионално усовршување на дигиталните вештини кај ентузијасти со цел помагање на развојот на области се во постојан подем како: медицина, производство, инженерство, земјоделие, трговија, наука, едукација, спо


CodeFu 2nd Online round

13 May, 2020, 9:16

Резервирајте го датумот!


CodeFu 1st Online round

22 April, 2020, 15:54

Резервирајте го датумот!

26 април, со почеток во 12.00 ќе се одржи првата онлајн рунда CodeFu 2020!


CyberMK 2020

02 March, 2020, 9:36

CyberMK 2020 е Национален натпревар за сајбер-безбедност организиран од Агенцијата за електронски комуникации и Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти MKD-CIRT како организациска единица во Агенцијата.


Rails Girls 2020 - IT workshop

26 February, 2020, 10:01

Rails Girls работилницата по трет пат се организира во Македонија.


GET IN THE RING – СКОПЈЕ 2020

21 February, 2020, 10:02

Имаш идеи, претприемачки способности, сакаш да се натпреваруваш и дружиш? Тогаш GET IN THE RING ХАКАТОН 2020 е идеалниот старт-ап хакатон за тебе и твојот тим!

Што е GITR?