CTF - Web Application Challenges

16 December, 2019, 12:01

This OWASP chapter meeting will host Capture The Flag - CTF contest with Web Application Challenges. More information on this link.


IT4Charity- хуманитарен музички настан

26 November, 2019, 8:50

Иницијативата „IT4Charity” повторно го обединува ИТ секторот со најава за својот втор хуманитарен музички настан, кој ќе се одржи на 27-ми ноември во City Hall Скопје со почеток во 20:00 часот.


Покането предавање од Alice Steinglass

08 November, 2019, 9:44

Alice Steinglass is the president at Code.org, which makes the most broadly used curriculum for teaching computer science in primary and secondary schools.


Покането предавање на тема „The use of assistive technology and robotics in treatment of children with autism“

01 November, 2019, 12:06

На 1.11.2019 г. (петок) со почеток во 12:00 часот, во амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање на тема „The use of assistive technology and robotics in treatment of children with autism“ од вон. проф.


Повик до млади иноватори за учество во вториот по ред Generation Unlimited - Младинскиот предизвик!

22 October, 2019, 8:15

Организиран од страна на УНИЦЕФ, во партнерство со Фондација Телеком за Македонија,  оваа година локалниот Generation Unlimited - Младински предизвик има за цел да ги инспирира младите на возраст од 14 до 24 години да бидат ко-креатори на иновативни дигитални решенија што ќе одговорат на прашањет


САЕМ НА КАРИЕРА И ВРАБОТУВАЊЕ 2019

17 October, 2019, 14:34

Саемот на кариера и вработување 2019 ќе се одржи на 22 октомври од 11 до 14 часот, на платото на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.


DIGIT работилница

16 October, 2019, 11:54

DIGIT (Design and Interactive Graphics in IT) е петдневна работилница од едукативен карактер на која можат да земат учество сите оние кои се "жедни" за нови знаења, без разлика на претходно искуство.


Прв час на ФИНКИ

15 October, 2019, 14:47

ФИНКИ го одржа првиот час за академската 2019/20120. Оваа академска година се запишаа нови 1.062 студенти.


Тим од ФИНКИ победник на InsurHack 2019

07 October, 2019, 8:48

На 28 и 29 Септември 2019 година во просториите на Стопанска Комора на Македонија, а во организација на Агенцијата за супервизија на осигурувањето се одржа првиот хакатон од областа на осигурувањето -  InsurHack Скопје 2019. На настанот настапија вкупно 16 учесници во 5 тимови:


NSUCRYPTO’2019 - International Olympiad in Cryptography

30 September, 2019, 14:17

NSUCRYPTO is the unique cryptographic Olympiad containing scientific mathematical problems for school students, university students and professionals from any country. Its aim is to involve young researchers in solving curious and tough scientific problems of modern cryptography.