Прв час на ФИНКИ

15 October, 2019, 14:47

ФИНКИ го одржа првиот час за академската 2019/20120. Оваа академска година се запишаа нови 1.062 студенти.


Тим од ФИНКИ победник на InsurHack 2019

07 October, 2019, 8:48

На 28 и 29 Септември 2019 година во просториите на Стопанска Комора на Македонија, а во организација на Агенцијата за супервизија на осигурувањето се одржа првиот хакатон од областа на осигурувањето -  InsurHack Скопје 2019. На настанот настапија вкупно 16 учесници во 5 тимови:


NSUCRYPTO’2019 - International Olympiad in Cryptography

30 September, 2019, 14:17

NSUCRYPTO is the unique cryptographic Olympiad containing scientific mathematical problems for school students, university students and professionals from any country. Its aim is to involve young researchers in solving curious and tough scientific problems of modern cryptography.


Јавна дебата “Улогата на науката и иновациите во намалувањето на аерозагадувањето“

30 September, 2019, 9:29

Во рамки на активностите за дефинирање на Програмата за намалување на аерозагадувањето за 2020 година, на 2 Октомври 2019 година во 10 часот на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство ќе се одржи јавна дебата на тема:
 


InsurHack & InsurTech Скопје

18 September, 2019, 9:00

Во организација на Агенцијата за супервизија на осигурувањето, Здружението на финансиски организации при Стопанска Комора и Fintechguardian, а во насока на промовирање и унапредување на дигитализацијата во осигурувањето, во просториите на Стопанска Комора на Македонија во Скопје , ќе се одржат на


Google култура+ можности за вработување и стажирање

05 September, 2019, 9:16

Дојдете и дознајте повеќе за културата на Гугл, која има најмногу придонесено при градењето и создавањето успешни производи кои се корисни за сите. 


Предавање на тема "A case around secure messaging: Off-the-Record messaging protocol version 4"

31 August, 2019, 13:55

OTRv4 is the newest version of the Off-The-Record protocol. As a Privacy Enhancing Technology, it is a protocol where the newest academic research intertwines with real-world implementations.


Data Science meetup

22 August, 2019, 9:43

We are very excited to start the new season of Data Science Meetup.

On Thursday, from 18:00 to 19:30 at the Amphitheatre of the Faculty of Technology and Metallurgy we will have our 8th MeetUp where MSc.


Отворен ден на УКИМ

20 August, 2019, 9:22

Драги матуранти, наши идни студенти,

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на 22.08.2019 год,на градскиот плоштад „Македонија“, ве кани на манифестацијата „Отворен ден“.


Хакатон- Креирај игри за најмладите

26 June, 2019, 9:24

Хакатонот е наменет за сите креативни гејмери, вљубеници во дигиталната култура и технологија, девелопери, програмери, графички дизајнери, артисти и ентузијасти со различни позадини и интереси, кои би сакале да креираат игри наменети за најмалите.