Блог конкурс: Студенти во Северна Македонија проговорете!

17 May, 2019, 9:02

Светска банка Северна Македонија отвора конкурс за блог содржини на тема "Денес студент, утре (не)вработен – Што ти носи иднината?".


FINKI-CIRT ве поканува на покането предавање од областа на сајбер безбедноста

15 May, 2019, 15:22

Ги покануваме сите заинтересирани студенти да го посетат организираното предавање од м-р Мане Пиперевски, експерт од областа на сајбер безбедноста со долгогодишно практично искуство во областа. На крајот од предавањето ќе има и дискусија во која ќе можете активно да учествувате.


CodeFu натпревар

09 May, 2019, 10:55

Подгответе се за втората квалификациска рунда од натпреварот во програмирање – CodeFu. На 12-ти мај (недела) во 12 часот се одржува втората онлајн рунда, по што најдобрите 32-ца учесници од двете рунди влегуваат во големото финале.


Презентација од Џонсон Мети

06 May, 2019, 13:29

Компанијата Џонсон Мети организира презентација на тема: запознавање на компанијата и дејноста и презентација на Wonderware. Повеќе информации можат да се погледнат тука.

 


Swiss Cheese 2019 challenge

09 April, 2019, 13:22

We are H4 - we do SaaS, we run in the cloud. 

Are you interested in #cybersecurity ? 

We would like to share our know-how with those of you who enjoy talking about the #security aspects of platforms, code, cloud services, social engineering, risks etc.


CodeFu оглас

08 April, 2019, 8:49

Подгответе се за 13-тото издание на натпреварот во програмирање – CodeFu.


Покана за настан - искуства од САД и Балкан за развој на нови технологии и бизниси

05 April, 2019, 8:46

 

Имаме чест и задоволство да ве поканиме на настанот кој се организира со цел да се споделат меѓународните искуства од САД и Балканот за развој на нови технологи и бизниси.


Предавање на тема ,,Understanding Health and Nutrition through Data Science“

03 April, 2019, 8:53

Во организација на групата Data Science Macedonia и со поддршка на одделите на македонската ИЕЕЕ секција за теорија на информации и за компјутери, како и Факултетот за Електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), на 04.04.2


Одбележан осмиот роденден на ФИНКИ

29 March, 2019, 16:27

На 29-ти март, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – Скопје (ФИНКИ) го  одбележа својот осми роденден. 

На свеченоста, Деканот на ФИНКИ, професор д-р Иван Чорбев им додели дипломи на сите дипломирани и магистрирани студенти од 2018-та година.


Трибина за претприемништво

28 March, 2019, 15:03

logo_finki.png

Во понеделник 01.04 во 14:00 часот во амфитеатарот на Финки ќе се одржи отворена трибина со следните гости:

Јован Деспотовски од Фондот за иновации и технолошки развој