FINKI ILT 2018#2 DevOps

29 May, 2018, 13:16

Ве информираме дека од 29-31.05.2018 ќе се одржи вториот ФИНКИ ILT 2008#2, насочени кон споделување на знаења и искуства меѓу ИКТ компаниите.


Предавање, микс на технологии кои се меѓусебно поврзани - .Net Core, Docker и AWS

11 May, 2018, 10:18

Краток вовед за развивање на мултиплатформски апликации користејќи Dotnet Core технологија. Запознавање со поимот контејнер и докер платформата. Запознавање со Амазон Облак сервисите, со посебен акцент на сервисот ECS (Elastic Container Service).


Интерактивна работилница за информациска безбедност

10 May, 2018, 11:52

На ден 11.05.2018 година во просториите на Амфитеатрот на ФИНКИ од 13:00 часот ќе се одржи интерактивна работилница за информациска безбедност. Работилницата ќе ја води: Божидар Спировски, Chief Information Security Officer од комапнијата H4.


Отворен ден на ФИНКИ

08 May, 2018, 10:11

На 12 мај 2018 година (сабота) со почеток во 11 часот, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство организира Отворен ден, на коj идните студенти ќе имаат ушт


DevOps workshop и гостинско предавање

08 May, 2018, 9:54

ФИНКИ во соработка со компанијата Kiwi.com организира работилница која ќе покрие теми од DevOps полето и реалните предизвици и решенија кои ги носи платформата Kiwi.com.


Покането предавање за .NET Core

08 May, 2018, 9:41

На ден 09.05.2018 (среда) од 09:00 до 11:00 часот во амфитеатарот на Технолошки факултет ќе се одржи покането предавање на тема .


Покането предавање на ФИНКИ од Dr. Heinz Kabutz

07 May, 2018, 15:28

ФИНКИ со големо задоволство ви го претставува поканетото предавање во организација на JUG.MK.


Покането предавање: Page Object Model

07 May, 2018, 15:22

На ден 08.05.2018 (вторник) од 15:00 до 17:00 часот во просторија Амфитеатар на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање од страна на


Покана за предавање на Prof. Dr. René Zeier

02 May, 2018, 11:14

Имаме чест да ве поканиме на предавањето на Prof. Dr. René Zeier, од Lucerne School of Business, при Lucerne University of Applied Sciences and Arts на 03 Мај 2018 година (четврток) во 12:00 часот во салата за состаноци на Машинскиот факултет.