Покана за предавање на Prof. Dr. René Zeier

02 May, 2018, 11:14

Имаме чест да ве поканиме на предавањето на Prof. Dr. René Zeier, од Lucerne School of Business, при Lucerne University of Applied Sciences and Arts на 03 Мај 2018 година (четврток) во 12:00 часот во салата за состаноци на Машинскиот факултет.


Отворен ден на УКИМ

30 April, 2018, 10:17

УКИМ ги поканува сите студенти на отворениот ден. На овој настан идните студенти ќе имаат уште една шанса директно да се запознаат со можностите за студирање и да ги одберат вистинските студии за градење на нивната успешна кариера. Како и секогаш, настанот ќе биде исполнет со забава и игри.


Покана за јавен настан „Слобода на интернет“ во Скопје на 04 мај (петок)

30 April, 2018, 9:40

Датум: петок, 04-ти мај, 2018 г., 11:30 часот

Локација: Факултетот за информатички науки и компјутерско инжeнерство – ФИНКИ

 


Прво предавање од серијата на ФИНКИ Tech клубот

25 April, 2018, 12:07

Првото предавање од серијата на ФИНКИ Tech клубот беше одржано од страна на компанијата MCA, каде беа прикажани практични примери на тема 


Покането предавање

25 April, 2018, 11:37

Факултетот за информатички науки и компјутерско инж


Soft Skills Academy Skopje

21 April, 2018, 15:55

Поттикнати од новите трендови за да им излезе во пресрет на студентите при градењето на нивните кариери, EESTEC LC Skopje  организира серија бесплатни обуки за сите студенти од Македонија.


Саем за вработување и пракса ,,КОНТАКТ 2018".

04 April, 2018, 15:08

КОНТАКТ е тридневен саем за вработување и пракса во организација на Студентските парламенти од ФИН


Одбележан седмиот роденден на ФИНКИ

03 April, 2018, 14:35

На 30-ти март, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – Скопје (ФИНКИ) го  одбележа својот седми роденден. На свеченоста  им беа враче


Одржан Digi Girlz настан на Microsoft на ФИНКИ

02 April, 2018, 14:50

На 16.03.2018 во просториите на ФИНКИ се одржа настанот Digi Girlz.


Should you become a tester

02 April, 2018, 12:08

“Should you become a tester”