Kонференција CiiT 2018

11 March, 2018, 1:47

Почитувани студенти,


Хакатон за креирање на нови дигитални алатки за настава/изучување на францускиот јазик

17 February, 2018, 16:39

Натпреварот во организација на Француски институт во Скопје - Institut français de Skopje вклучува мини-хакатон, наменет за студентите на информатички науки кои во групи по двајца (програмер и графички дизајнер) во рок од 8 часа, ќе работата на осмислување на нови стимулативни алатки за учење (ап


Digital Talents - настан огранизиран од Македонски Телеком

09 February, 2018, 13:38

Македонски Телеком е дел од глобалниот телекомуникациски лидер, Deutsche Telekom. Ние како компанија имаме цел да им ги приближиме на своите корисници најновите светски достигнувања во областа на електронските комуникации.


Code App, Level Up

09 February, 2018, 13:14

EESTEC LC Skopje и Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - Скопје со гордост Ви го најавуваат четвртото издание на интернационалната работилница “Code App, Level Up.


Коментирање на игра при отворањето на Games and Politics

06 February, 2018, 16:07

ФИНКИ и Гете-институт Скопје срдечно ве покануваат да присуствувате на коментирање на видео-игра од страна на Кристијан Хубертс од Германија и Гораст Цветковски од Македонија.


ФИНКИ домаќин на G&P Хакатон за програмирање игри од Гете-институт Скопје

05 February, 2018, 15:46

Гете-институт Скопје во соработка со Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство- ФИНКИ организира 24-часовен хакатон за програмирање игри.


Ноќ на идеите „МЛАДИТЕ И ИНОВАЦИИТЕ“

02 February, 2018, 19:18

По успехот на двете изминати изданија, Францускиот институт повторно ја организира манифестацијата „Ноќ на идеите“ на заедничка тема „Моќта на креативноста“. Се работи за меѓународен настан, за една широка средба посветена на современата мисла и на споделување на идеите на светско ниво.


FINKI Industry Learn & Talk

02 February, 2018, 19:03

ФИНКИ во соработка со ИКТ индустријата во Македонија започнува серија на настани, наречена FINKI Industry Learn & Talk, насочени кон споделување на знаења и искуства меѓу ИКТ компаниите.