JavaSkop '18

28 March, 2018, 13:55

JavaSkop '18 е еднодневна конференција организирана од JUGMK. 


Покането предавање од д-р Александру Николин

21 March, 2018, 12:06

ФИНКИ, заедно со одделот за компјутери при македонската IEEE секција, на 28.03.2018, со почеток во 12:00 часот, во АМФ на ФИНКИ организираат покането предавање на тема: How to test a voice biometrics solution: statistics of the Romanian, Greek, and Macedonian languages.


Digi Girlz настан на Microsoft на ФИНКИ

15 March, 2018, 20:21

На 16.03.2018 со почеток во 10 часот во просториите на ФИНКИ ќе се одржи настанот Digi Girlz. Целта на овој настан е да ги поттикне и мотивира младите девојчиња за кодирање, програмирање, иновација во креирање и смислување на нови ИТ идеи.


Kонференција CiiT 2018

11 March, 2018, 1:47

Почитувани студенти,


Хакатон за креирање на нови дигитални алатки за настава/изучување на францускиот јазик

17 February, 2018, 16:39

Натпреварот во организација на Француски институт во Скопје - Institut français de Skopje вклучува мини-хакатон, наменет за студентите на информатички науки кои во групи по двајца (програмер и графички дизајнер) во рок од 8 часа, ќе работата на осмислување на нови стимулативни алатки за учење (ап


Digital Talents - настан огранизиран од Македонски Телеком

09 February, 2018, 13:38

Македонски Телеком е дел од глобалниот телекомуникациски лидер, Deutsche Telekom. Ние како компанија имаме цел да им ги приближиме на своите корисници најновите светски достигнувања во областа на електронските комуникации.


Code App, Level Up

09 February, 2018, 13:14

EESTEC LC Skopje и Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - Скопје со гордост Ви го најавуваат четвртото издание на интернационалната работилница “Code App, Level Up.


Коментирање на игра при отворањето на Games and Politics

06 February, 2018, 16:07

ФИНКИ и Гете-институт Скопје срдечно ве покануваат да присуствувате на коментирање на видео-игра од страна на Кристијан Хубертс од Германија и Гораст Цветковски од Македонија.


ФИНКИ домаќин на G&P Хакатон за програмирање игри од Гете-институт Скопје

05 February, 2018, 15:46

Гете-институт Скопје во соработка со Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство- ФИНКИ организира 24-часовен хакатон за програмирање игри.