Свечен час на ФИНКИ за генерацијата 2017/2018

09 September, 2017, 10:32

Почитувани бруцоши, ни претставува особена чест да ве поканиме да присуствувате на свечениот час за академската 2017/2018 година на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.


Конкурс во рамки на програмата Еразмус+

20 July, 2017, 16:27

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје објавува Конкурс во рамки на програмата Еразмус+ Акција 1: Индивидуална мобилност за студенти и наставен кадар за летниот семестар во академската 2017/2018 година.


Уписи на ФИНКИ 2017

10 July, 2017, 17:00

Пријавувањето на кандидатите за првиот уписен рок на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство ќе се одржи на 17-ти и


Уписи на ФИНКИ 2017

10 July, 2017, 15:55

Во согласност со 


Подготвителна настава на ФИНКИ

07 July, 2017, 11:41

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство во периодот од 30 август до 14 септември 2017, организира подготвителна настава по математика и програмирање.


Balkan School on Internet Governence

24 June, 2017, 21:32

Со поддршка од Советот на Европа, Dipolo фондацијата, ISOC, RIPE NCC и EURid, во периодот од 21.08 до 25.08 во Сараево, Босна и Херцеговина за прв пат ќе се одржи Balkan School on Internet Governen


Seavus Embedded Summer School

20 June, 2017, 11:55

Seavus, in collaboration with ST Microelectronics, will again organize its annual summer embedded school for all the students from the technical faculties in Macedonia.


Покането предавање од проф. Ерик Перјонс

15 May, 2017, 16:13

Во четврток, 18.05.2017,  во 13:00 часот во Амфитеатерот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање. Предавањето ќе го одржи проф. Ерик Перјонс од Универзитетот во Стокхолм. Темата на предавањето е Introduction to Design Science, а апстрактот може да го погледнете во продолжение.


Натпреварувачите на CodeFu по 11 пат ќе го решат невозможното

12 May, 2017, 14:30

Повеќе од 120 студенти на додипломски и последипломски студии на факултетите во земјава викендов во Скопје по 11 пат ќе се натпреваруваат во решавање алгоритамски проблеми на познатиот натпревар CodeFu во организација на софтверската компанија Netcetera.