Успешно заврши Отворениот ден на ФИНКИ

08 May, 2017, 12:14

На 6-ти мај 2017 година (сабота)  на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство се одржа Отворен ден, на коj идните студенти имаа можност директно да се запознаат со можностите за студирање на Факултетот. 


Покането предавање од проф. Daniela Asenova Gotseva

08 May, 2017, 11:05

Во среда (10.5.2017) во 11 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање на тема “IPC:Semaphores in Linux & C”. Предавањето ќе го одржи проф. д-р Daniela Asenova Gotseva, декан на Факултетот на компјутерски системи и контрола при Техничкиот универзитет во Софија.


Покането предавање од Благој Јанев од itLabs

05 May, 2017, 16:52

На 9.5 (вторник), во 13.00 часот во 223(Ф) ќе се одржи покането предавање на тема .NET Core. Предавањето ќе го одржи Благој Јанев од компанијата IT Labs. 


ИТ настан - IoT: Are you really connected

28 April, 2017, 22:45

Технологијата и технолошките достигнувања се длабоко инфилтрирани во нашето секојдневие овозможувајќи ни постојано да сме  поврзани преку различни уреди, без разлика на тоа каде се наоѓаме и во кое време.


Отворен ден на ФИНКИ

27 April, 2017, 15:26

На 6-ти мај 2017 година (сабота) со почеток во 11 часот, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство организира Отворен ден, на коj идните


Натпревар на студентски проекти за одржлив развој

27 April, 2017, 13:40

Германското министерство за образование и истражување е домаќин на престижниот настан "Green Talents – International Forum for High Potentials in Sustainable Development" за промовирање на меѓународната размена на иновативни Green идеи.


XXI Македонска олимпијада по информатика

20 April, 2017, 11:03

На 21-22.04, во организација на Здружението на информатичарите на Македонија, ќе се одржи XXI Македонската олимпијада по информатика.


НЛБ Hackathon

19 April, 2017, 13:39

Од 22-ри до 23-ти април во просториите на НЛБ банка АД Скопје се организра прв екстерен хакатон НЛБ Hackathon.

НЛБ Hackathon е викенд настан во организација на Valoso Hub, каде што тимови на програмери ќе работат на иновативни решениија за НЛБ банка АД Скопје.