Ноќ на идеите „МЛАДИТЕ И ИНОВАЦИИТЕ“

02 February, 2018, 19:18

По успехот на двете изминати изданија, Францускиот институт повторно ја организира манифестацијата „Ноќ на идеите“ на заедничка тема „Моќта на креативноста“. Се работи за меѓународен настан, за една широка средба посветена на современата мисла и на споделување на идеите на светско ниво.


FINKI Industry Learn & Talk

02 February, 2018, 19:03

ФИНКИ во соработка со ИКТ индустријата во Македонија започнува серија на настани, наречена FINKI Industry Learn & Talk, насочени кон споделување на знаења и искуства меѓу ИКТ компаниите.


ЕРАСМУС+ конкурс за студентска практика

24 January, 2018, 14:35

Кандидатите лично ја поднесуваат апликацијата до Еразмус


Global Game Jam Македонија (локација Скопје) 26 - 28 јануари 2018 година

23 January, 2018, 18:39

Global Game Jam е најголемиот интернационален настан за креирање на игри кој се одржува еднаш годишно, истовремено на повеќе локации низ целиот свет во вид на 48 часовен маратон.


Хакатон за поттикнување на креативност во образованието

29 November, 2017, 22:45

Лабораторијата за социјални иновации - СмартАп во склоп на конференцијата 


Македонски студенти во Топ100 од цел свет и Топ10 во Европа на натпревар по програмирање – IEEEXtreme 11.0

27 November, 2017, 18:35

И оваа година по 11ти пат на 14ти октомври се одржа глобалниот 24-часовен (хакатон) натпревар во програмирање IEEEXtreme, со рекорден број на тимови - 3300 тимови.


Стипендија “Best of South East” 2018/2019 година

21 November, 2017, 13:40

И оваа година Шпаркасе Банка Македонија и Штаермеркише Шпаркасе Грац во соработка со 4 Универзитети во Р.


Покането предавање од Ева Танаскоска

21 November, 2017, 13:31

Во организација на CSIRT-от на ФИНКИ, во четврток, 23.11.2017 година со почеток во 15:00 часот, во АМФ на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање од Ева Танаскоска на тема: Targeting the Weakest Link in the Security Chain. 
 


Презентација за ПЕКСИМ стипендии за втор циклус студии на Универзитетот Кембриџ

19 November, 2017, 13:48

Веќе 8 години по ред, ПЕКСИМ Фондацијата во соработка со Cambridge Trust доделува стипендии за едногодишни магистерски студии на Универзитетот Кембриџ во Велика Британија на талентирани студенти од Македонија и Србија.