Повик за учество на XXI Ораторска вечер ,,Иво Пухан”

06 November, 2017, 23:10

Организациониот одбор на Ораторската вечер ,,Иво Пухан” објавува јавен повик за учество на XXI Ораторска вечер ,,Иво Пухан”.


Покането предавање на тема "Concurrent Data Structures: Semantics and Relaxation"

22 October, 2017, 19:28

На 24.10 (вторник) во 14 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање со наслов "Con


Модул на ЕЕСТЕК Академија, посветен на Soft Skills

29 September, 2017, 9:24

ЕЕСТЕК ЛК Скопје со гордост ви го најавува најновиот модул на ЕЕСТЕК Академија, посветен на Soft Skills.


Презентација на натпреварот IEEE Xtreme

25 September, 2017, 16:17

Почитувани студенти,


Покането предавање од Лове Екембер, Универзитет во Стокхолм

25 September, 2017, 16:12

ФИНКИ, во соработка со одделите за компјутери и за теорија на информации при македонската IEEE секција, ве покануваат на покането предавање од Лове Екенберг, професор на Универзитетот во Стокхолм. Предавањето ќе се оджи во петок, 29.09.2017 година во 11:00 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ.


Натпревар IEEEXtreme 11

24 September, 2017, 22:43

IEEExtreme 11.0 е глоблен натпревар каде што тимови составени од IEEE членови (студенти) се натпреваруваат во 24-часовен програмерски хакатон во решавање на проблеми. Надгледуван и менториран од страна на IEEE членови и поддржан од IEEE-SB Македонија.


TEDx настан на ФИНКИ - Car Sharing: Иднината на транспортот

20 September, 2017, 10:41

На 20.09.2017 со почеток од 19.00 часот во просториите на ФИНКИ, односно во Регионалниот центар за


Покането предавање на тема "Success with EU Proposals"

10 September, 2017, 18:45

Во вторник (19.9.2017) во 14.00 часот во aмфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање на тема "Success with EU Proposals. Предавањето ќе го одржи Richard Wheeler, експерт за вештачка интелигенција со долгогодишно искуство во менаџирање на ЕУ проекти.