Предавање на студентскиот ФИНКИ Techclub

22 November, 2018, 13:11

Првото предавање од серијата на предавања за овој семестар.


SEEDIG Youth School 2019

21 November, 2018, 14:31

Подрегионалната организација на SEEDIG (South East Europe Dialog on Internet Governance) отвори повик за студенти за Youth School. Настава прво има онлајн курс/состанок во траење од 4 месеци, а потоа и настан во Букурешт, каде студентите можат да побараат финансиска помош за учество.


Покането предавање на тема ,, Deep Learning for Affective Computing and Human Activity Recognition“

07 November, 2018, 9:17

Во организација на групата Data Science Macedonia и со поддршка на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), како и одделите на македонската ИЕЕЕ секција за компјутери и за теорија на информации, на 08.11.2018 (четврток) со почеток во 18:00 часо


Информација за CISCO CCNA курсеви

18 October, 2018, 14:32

 

 

 

 

 

 

 

 


Покана за аплицирање на Generation Unlimited - Младинскиот предизвик

15 October, 2018, 13:03

СмартАп - Лабораторија за социјални иновации Скопје и УНИЦЕФ ги покануваат сите млади иноватори од 14 до 24 години да осмислат решенија за #КрајНаНасилството врз децата и меѓу децата во рамки на Младинскиот предизвик - Generation Unlimited.


Конференција за е-трговија

10 October, 2018, 11:19

Почитувани, 


Olympiad in Cryptography NSUCRYPTO 2018

05 October, 2018, 13:05

We are inviting you, your students and colleagues to take part in The Fifth International Students’ Olympiad in Cryptography NSUCRYPTO’2018. It consists of two independent Internet rounds:
-       the first round will be held on October 14, 2018;


Гете-институт ве поканува на интерактивна изложба „Математика на допир„!

03 October, 2018, 14:51

Гете-институт Скопје со задоволство ве поканува на интерактивната изложба „Математика на допир!


IEEEXtreme 12.0 натпревар

03 October, 2018, 13:48

Почитувани студенти,


Покането предавање од Chun-Yen Chang, Ph.D.

11 September, 2018, 15:52

Во организација на ФИНКИ, како и одделите на македонската ИЕЕЕ секција за компјутери и теорија на информации, на 13.09.2018 година во 13:00 часот, во АМФ на ФИНКИ ќе се одржи покането предавање од Chun-Yen Chang, Ph.D., NTNU Chair Professor, Director of Science Education Center, National Taiwan N