Предавање: Endava

27 October, 2015, 23:06

На 29ти октомври (четврток) од 13.00 до 14.00 часот Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање од претставници на Endava. Предавањето е на тема „ Testing and Quality assurance-Automation testing fundamentals“ и ќе го одржи Денис Бојковски.  Краток опис на предавањето:


EURAXESS промоција на ФИНКИ

23 October, 2015, 13:48

EURAXESS – истражувачи во движење е единствена пан-европска иницијатива, поддржана од Европската Комисија, која овозможува пристап до различни информации и сервиси за поддршка за истражувачите кои сакаат да ги продолжат нивните истражувачки кариери во Европа.
 


Избор на најдобар бизнис план

16 October, 2015, 18:32

Рокот за аплицирање за избор на најдобри бизнис планови и за започнување на бизнис


Предавање во рамки на Erasmus+

16 October, 2015, 16:50

Во рамки на размената со Erasmus+ програмата, гостин на ФИНКИ ќе биде редовен професор д-р Мира Требар од Универзитетот во Љубљана, која ќе одржи предавање на современата тема'RFID and NFC in food supply chain', во вторник, 20-ти октомври, 14 часот, во амфитеатар


Предавање: Endava

09 October, 2015, 16:59

Поради зголемен интерес предавањето ќе се одржи во амфитеатарот на ТМФ. 
 


Поканети предавања

09 October, 2015, 16:59

Во рамките на соработката на ФИНКИ со Одделот за компјутери и системи при Универзитетот во Стокхолм (Department of Computer and Systems Sciences - DSV, Stockholm University),  во четврток 24.09.2015 година во 13:30 часот, во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи сер


Конкурс за ERASMUS+ стипендии

09 October, 2015, 16:59

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.


Предавaње за пристап до податоци

09 October, 2015, 16:59

Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, за континуирана афирмација на правото на пристап до информациите од јавен карактер ќе одржи работилница наменета за студентите на Факултетот за запознавање со правата (како баратели), како и за начинот на ос


Квалификациски натпревар за ACM

09 October, 2015, 16:46

ФИНКИ и оваа година организира напревар во програмирање по урнекот на ACM ICPC. Натпреварот ќе се одржи во просториите на ФИНКИ на 05.09.2015 (сабота) со почеток во 10:00 часот.
 


Прв академски час на ФИНКИ

09 October, 2015, 16:45

Почитувани бруцоши, ни претставува особена чест да ве поканиме да присуствувате на првиот акдемски час за академската 2015/2016 година на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.