Гостинско предавање

23 September, 2015, 16:30

Во среда, 27.05.2015 година, со почеток во 14 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржат предавања на професори од Бостон Универзитет. Предавањата ќе ги одржат Ирена Воденска и Лубомир Читкушев.


To Govern IT, or Not to Govern IT?

23 September, 2015, 16:30

Професор Карлос Јуиз ќе одржи гостинско предавање на 28.05.2015 во Амфитеатарот на ФИНКИ со почеток во 13 часот. Поканети се сите заинтересирани. Во текстот подолу можете да најдете информација за предавањето и за професорот.Open Data Hackathon

23 September, 2015, 16:29

Како дел од заедничката иницијатива помеѓу Министерството за Информатичко Општество и Администрација и Мајкрософт, ги покануваат студентите на ФИНКИ на Ден на отворени податоци – настан со кој се означува почетокот на Open Data Hackathon Натпреварот.


Хакатон за климатски промени

23 September, 2015, 16:29

Сите заинтересирани граѓани имаат можност да се пријават на првиот хакатон за климатските промени во Македонија и да предложат нови идеи и модули за надградба на апликацијата


Средба помеѓу Наша куќа и студенти

23 September, 2015, 16:29

На 17.06.2015 компанијата Наша куќа во соработка со британската компанија Allied Kinetic ќе одржи целодневна сесија за сите студенти заинтересирани за работа како програмери. Настанот е неформален и се препорачува студентите да носат свој лаптоп.


Гостинско предавање: Armen Orujyan

27 April, 2015, 11:18

На 28 април 2015 година, во 11 часот, на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство ќе одржи предавање претседателот и основачот на организацијата Athgo, г-динот Armen Orujyan.


Предавање: Endava

26 April, 2015, 13:50

На 28ми април во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање од претставници на Endava. Предавањето ќе трае 1 час. Предавањето е на тема „ Because IT makes me HAPPY! Your Career is Your Choice“ и ќе го одржи Илина Стојановски, Talent Management Business Partner во Endava.


University Fair Tour 2015

22 April, 2015, 23:09

EducationUSA во Македоднија и Американската Амбасада ве повикуваат да учестувате на наголемиот саем за високо образование во Соединетите Американски Држави, кој оваа година ќе биде одржан во Скопје на 25 април, 2015. 


Прв меѓународен Drupal камп

20 April, 2015, 0:55

Што е Drupal? И колку е добар како платформа за управување на содржини?


Интензивен курс по Когнитивна роботика

26 March, 2015, 13:00

Почитувани студенти,

Од 14-21.04.2015 ќе се одржи интензивен курс по Когнитивна роботика. Инструктор ќе биде проф. Ханс Дитер Буркхард од Хамболт Универзитетот во Берлин, Германија. Местата за курсот се ограничени.