Прв меѓународен Drupal камп

23 September, 2015, 16:33

Што е Drupal? И колку е добар како платформа за управување на содржини?


Geeks of wheels

23 September, 2015, 16:33

Geeks of Wheels е серија на настани насочени кон младите, кои сакаат да бидат во тек со најновите технологии и бараат професионален развој во ИТ светот. Geeks on Wheels е успешно реализиран од страна на студент-партнерите на Microsoft во Естонија, Финска, Литванија и Бугарија.


Предавање: Endava

23 September, 2015, 16:33

На 28ми април со почеток во 13 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање од претставници на Endava. Предавањето ќе трае 1 час. Предавањето е на тема „ Because IT makes me HAPPY!


Гостинско предавање: Armen Orujyan

23 September, 2015, 16:33

На 28 април 2015 година, во 11 часот, на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство ќе одржи предавање претседателот и основачот на организацијата Athgo, г-динот Armen Orujyan.


Предавање: д-р Снежана Христова

23 September, 2015, 16:32

Во периодот од 4 мај до 9 мај 2015, на ФИНКИ ќе гостува д-р Снежана Христова професор на Факултетот за математика и Информатика при Универзитетот во Пловдив, Бугарија, во рамки на Еразмус програмата за мобилност.


Предавање: The Machine

23 September, 2015, 16:32

На 06.05.2015 Стојче Димов ќе одржи предавање на ФИНКИ на тема The Machine. Предавањето ќе се одржи од 13:00 до 14:30 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ. Подолу може да се најдат подетални информации за предавањет.


Отворен ден на ФИНКИ, 09.05.2015

23 September, 2015, 16:32

На 9 мај 2015 година со почеток во 10 часот, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство организира Отворен ден, на коj идните студенти ќе имаат уште една можност директно да се запознаат со можностите за студирање на Факултетот.


Едукативни средби со КОМСПИ

23 September, 2015, 16:32

Колку ги познавате своите човекови права!?

Колку го познавате правото на слободен пристап до информации!?

Колку може да ви користи тоа уставно загарантирани и законски нормирано право!?


Предавање: Endava

23 September, 2015, 16:30

На 19ти мај со почеток во 13 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи предавање од претставници на Endava. Предавањето ќе трае 1 час. Предавањето е на тема „ Manual how to get hired in Endava!“ и ќе го одржи Татјана Јовановска, Senior Recruiter во Endava.


Натпревар РЕ:Викенд

23 September, 2015, 16:30

РЕ-АКТИВ ДОО е софтверска компанија чиј главен фокус е развој на бизнис регистри.