Во рамките на проектот на ФИНКИ „Истражувачка платформа (testbed) за висока достапност на интернет поврзување“ се организираат две работилници на тема:

- IPv6-Future of the Internet
- Internet Development:  Cooperation, Security & Network Operator Groups (NOGs)
 

screen_shot_2016-11-07_at_3.12.26_pm.png

Настанот ќе се одржи во Амфитеатарот на Факултетот за Информатика и компјутерско инженерствo, на 10-11.11.2017 (четврток и петок).
Целта на работилниците е размена на нашите искуства и воспоставување на рамка за понатамошна соработката во областа на мрежните технологии помеѓу ICT индустријата и универзитетите во РМ.

Во прилог може да ја видите агендата на настанот.

ДокументГолемина на документ
PDF icon Агенда538.78 KB
0