Покането предавање: neoCloud – SDDC (Software Defined Data Center)

04 December, 2014, 11:29

Во четврток 11.12.2014 со почеток од 12 часот во новиот АМФ на ФИНКИ (анекс на ТМФ) Јане Антов, раководител на систем интеграција – проектен менаџер; Милко Попов, систем инженер – SDDC имплементатор; Константин Димитровски, систем инженер – имплементатор за мрежно поврзување и безбедност од Неоко


Предавање: Компајлерска имплементација на објекти во C++

05 May, 2012, 16:32

Во рамки на предметот Дизајн и архитектура на софтвер ќе се одржи покането предавање во понеделник од 11 часот во Информатичкиот амфитеатар на ФИНКИ, кој се наоѓа во горната зграда на ПМФ.


Innovative Technology and Services работилница

04 February, 2012, 15:47

Почитувани студенти, чест ни е да ви ја презентираме Innovative Technology and Services (INTENSE) работилницата организирана од ФИНКИ и SEЕU. Ќе се одржи од 6-ти до 11-ти февруари 2012 година, во просториите на SEEU.


Windows Phone камп

02 February, 2012, 0:36

Microsoft, Т-Mobile и ФИНКИ, како дел од Windows Phone предизвикот, го организираат првиот Windows Phone камп.


Аплицирање за EUROWEB

05 January, 2012, 13:40

Отворено е аплицирањето за мобилности во рамките на EUROWEB проектот, од кој што дел се и УКИМ и ФИНКИ, заедно со уште 16 универзитети од ЕУ и Балканот.
 


Предновогодишна ФИНКИ забава

18 December, 2011, 12:53

На 21 декември, среда, со почеток во 21:21 часот, ФИНКИ ја организира својата прва предновогодишна забава во дискотеката В2. На забавата се поканети сите сегашни студенти, сите поранешни студенти од составните институти на ФИНКИ (ИИ и ИКТИ), како и сите пријатели на ФИНКИ. Дани Димитровска со н


Македонија на Википедија

13 December, 2011, 21:29

Во четврток, 15.12.2011 година, со почеток во 14.45 часот во просторијата 117 на ФИНКИ, г-дин Димче Грозданоски од Министерството за образование и наука ќе го претстави обемниот проект на Владата на Република Македонија, насловен „Македонија на Википедија“.


Предавање, Бабини игри

08 December, 2011, 21:44

Во вторник, 13.12.2011, во 11:00 часот ќе се одржи предавање за примена на современи информатички технологии за иновација на образованието. 
 


Предавање: Машинско учење и системска биологија

17 November, 2011, 13:53

Во понеделник, 21.11.2011 година, проф. д-р Сашо Џероски од Институтот Јозеф Стефан од Љубљана, Словенија, ќе одржи предавање на тема „Машинско учење и системска биологија“.