Бесплатни Java и .NET обуки

23 September, 2015, 16:35

Како дел од Seavus Талент програмата, почнувајќи во Март, Seavus ќе организира две бесплатни обуки за Java и .NET технологии во своите простории.


ЕЕСТЕК Академија

23 September, 2015, 16:34

Студентската организација ЕЕСТЕК ЛК Скопје од изминатиот семестар отпочнna со реализирање на серија на бесплатни курсеви кои се достапни за ограничен број на студенти на УКИМ.


Студентски хакатон

23 September, 2015, 16:34

МОФ и Хаклаб КИКА организираат студентски натпревар за програмирање на апликации кои ќе помогнат да се подобри квалитетот на високото образование во Македонија.

Хакатонот ќе се оддржи на 7 и 8 ми март (сабота и недела) , во просториите на МОФ, и ќе трае 48 часа.


Предавање на PolarCape

23 September, 2015, 16:34

Претставник на компанијата PolarCape ќе одржи гостинско предавање на ФИНКИ. Предавањето ќе се одржи на 12 март 2015 во 10.30 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ.


Државен натпревар по информатикa

23 September, 2015, 16:34

На 28 март 2015 година во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) во Скопје, во организација на Здружението на информатичарите на Македонија (ЗИМ), и коорганизација на Агенцијата за млади и спорт на РМ (АМС), ќе


Предавање на проф. д-р Мира Мезини

23 September, 2015, 16:34

Проф. д-р Мира Мезини во сабота, 04.04.2015 година, во просториите на УИСТ во Тетово ќе одржи предавање на тема Data and Event Centric Programming и Variation-Oriented Programming. Информации за професорката, како и агенда за настанот можете да најдете во текстот што следува.


Гостинско предавање на ФИНКИ

23 September, 2015, 16:33

Во среда, 15.04.2015 година, со почеток во 12:00 часот во новиот амфитеатар на


Конкурс: Обука за воени пилоти

23 September, 2015, 16:33

Министерството за одбрана на Република Македонија отвори Конкурс за прием на кандидати за воени пилоти. За таа цел, претставници на Министерството ќе одржат презентација на ФИНКИ во петок, 17.04.2015 година, со почеток во 11 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ.


ЕЕСТЕК Академија

23 September, 2015, 16:33

Студентската организација ЕЕСТЕК ЛК Скопје од изминатиот семестар отпочнna со реализирање на серија на бесплатни курсеви кои се достапни за ограничен број на студенти на УКИМ.


Startup Grind 2015 v5

23 September, 2015, 16:33

Clear View BTC заедно со ФИНКИ, Семос Едукација и SEEU Tech Park во Скопје го носат Startup Grind, заедница за претприемачи поддржана од Google for Entrepreneurs.