Покането предавање од Alexander Orozco

18 June, 2018, 15:26

Време: Петок, 22.06.2018, 10-11:30

Ве покануваме на поканетото предавање од Alexander Orozco (Amazon AI) кое ќе се одржи на 22.06.2018, 10-11:30 во Амфитеатарот на ФИНКИ. Предавањето ќе биде на тема “Success in perseverance”.


Windows Azure Workshop

18 June, 2018, 11:04

MSP Windows Azure Workshop е дводневна (25 и 26.06) работилница за вовед во платформата Microsoft Azure, организирана од страна на Finki Tech Клубот (кој е дел од програмата на Microsoft Student Partner) и поддржана од страна на


Покането предавање на тема "Deep Neural Networks: Optimization, application and explaining decisions"

14 June, 2018, 13:33

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ),на 18.06.2018 со почеток во 18:00 часот, во анексот на ТМФ, организира покането предавање на тема:


FINKI ILT 2018#2 DevOps

29 May, 2018, 13:16

Ве информираме дека од 29-31.05.2018 ќе се одржи вториот ФИНКИ ILT 2008#2, насочени кон споделување на знаења и искуства меѓу ИКТ компаниите.


Предавање, микс на технологии кои се меѓусебно поврзани - .Net Core, Docker и AWS

11 May, 2018, 10:18

Краток вовед за развивање на мултиплатформски апликации користејќи Dotnet Core технологија. Запознавање со поимот контејнер и докер платформата. Запознавање со Амазон Облак сервисите, со посебен акцент на сервисот ECS (Elastic Container Service).


Интерактивна работилница за информациска безбедност

10 May, 2018, 11:52

На ден 11.05.2018 година во просториите на Амфитеатрот на ФИНКИ од 13:00 часот ќе се одржи интерактивна работилница за информациска безбедност. Работилницата ќе ја води: Божидар Спировски, Chief Information Security Officer од комапнијата H4.


Отворен ден на ФИНКИ

08 May, 2018, 10:11

На 12 мај 2018 година (сабота) со почеток во 11 часот, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство организира Отворен ден, на коj идните студенти ќе имаат ушт


DevOps workshop и гостинско предавање

08 May, 2018, 9:54

ФИНКИ во соработка со компанијата Kiwi.com организира работилница која ќе покрие теми од DevOps полето и реалните предизвици и решенија кои ги носи платформата Kiwi.com.


Покането предавање за .NET Core

08 May, 2018, 9:41

На ден 09.05.2018 (среда) од 09:00 до 11:00 часот во амфитеатарот на Технолошки факултет ќе се одржи покането предавање на тема .