Global Game Jam Македонија на ФИНКИ од 20-ти до 22-ри јануари

18 Јануари, 2017, 13:23

Global Game Jam е најголемиот интернационален настан за креирање  и правење на игри кој се одржува еднаш годишно, истовремено на голем број локации низ целиот свет во вид на 48­ часовен маратон.


Продолжен е рокот за пријавување на Натпреварот за изработка на мобилна апликација во рамките на националната кампања „Информирај се СЕГА!“

20 December, 2016, 14:43

Во рамките на Националната кампања „Информирај се СЕГА!“ Коалиција СЕГА со  Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенцијата за Млади и Спорт (АМС) и со Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство организираа


Покането предавање

14 December, 2016, 16:54

На 15.12.2016 год. во 08.30 часот на ФИНКИ (просторија 117) ќе се одржи покането предавање со наслов "Microservices in action". Предавањето ќе го одржи Стефан Спасовски, senior engineer од Ендава. 


Отворено предавање за Microsoft IT Академијата на ФИНКИ

13 December, 2016, 11:37

На 15.12.2016 год. (четврток) во амфитеатарот на ФИНКИ ќе се одржи отворено предавање за Microsoft IT Академијата.  Предавањето за Microsoft ИТ Академијата на ФИНКИ е отворено и достапно за сите студенти на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ - Скопје.


Натпревар за изработка на мобилна апликација во рамките на националната кампања „Информирај се сега!“

05 December, 2016, 14:00

Во рамките на Националната кампања „Информирај се СЕГА!“ Коалиција СЕГА со  Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенцијата за Млади и Спорт (АМС) и со Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство организираа


Microsoft курсеви за студентите на УКИМ на Microsoft академија на ФИНКИ

01 December, 2016, 0:59

Microsoft академијата на ФИНКИ организира Microsoft курсеви за студентите на


Презенација на ,,Blockchain" технологијата

29 November, 2016, 12:06

Денес, 28 ноември, во 13 часот во дирекцијата на Македонски Телеком (сала Атриум,10ти спрат), ќе се одржи работилница за презентација на ,,Blockchain" технологијата. 


ReFresh “F5” Хакатон

28 November, 2016, 16:07

ReFresh „F5“ претставува тродневен хакатон за развивање на мобилни апликации во полето на екологијата.


Social Innovation Hub настан: Кафе со д-р Жан Митрев

24 November, 2016, 10:01

Во ко-организација со Регионалниот Центар за Социјални Иновации на ФИНКИ и SmartUp - Creating the geeks of tomorrow, платформа за поддршка и развој на ИКТ културата и афирмација на претприемништвото,  на 25.11.2016, петок, во 19.